På Egna Ben På Egna Ben

Det snart dags att starta utmaningen

Hej!

Nu är det snart dags att starta utmaningen i årets upplaga av På egna ben. Måndagen den 12 september inleds den fem veckor långa utmaningen då klassen samlar poäng i jakten på fina priser.

De klasser som kämpar på och uppnår kvalgränsen är varje vecka med i utlottningen av fina priser. Slutsegraren blir den som samlat ihop flest poäng efter alla fem etapperna. Där finns ännu fler härliga vinster att fajtas om! Glöm inte bort att -engagerade familjemedlemmar som också väljer hållbara resalternativ kan bidra med bonuspoäng! Men oavsett hur det går för klassen i utmaningen så vinner alla värdefull kunskap om miljö, -hälsa och trafiksäkerhet samtidigt som skolmiljön blir både säkrare och trivsammare.

På www.paegnaben.se hittar du allt du behöver när det gäller regler, övningar, poäng-rapportering och aktuell ställning. Familjerna hemma kan också följa hur det går för klassen, eller titta på de bilder som ni kan ladda upp på Klassens sida. Förra året introducerade vi att man även kan rapportera sjukfrånvaro utan att drabbas av poängavdrag, en nyhet som mottogs väl så det har vi bestämt oss för att fortsätta med. Har du några frågor är du välkommen att kontakta projektledningen. Kontaktuppgifterna hittar du under Kontakt.

I ert startpaketet hittar du allt klassen behöver för att komma igång:

  • En mapp att samla materialet i
  • Sammanställning för klassen; information och regler
  • Poängkort att fylla

Med det vill vi önska er stort lycka till!

Olivia Hägglöf och Hanna Ångman

Kungsbacka kommun