På Egna Ben På Egna Ben

5E på Häggetorpsskolan årets På egna ben-segrare i Tibro

Med totalt 1856 poäng kammade klass 5E på Häggetorpsskolan hem segern i På egna ben-tävlingen i Tibro. Klass 6F på Ransbergs skola blev andrapristagare och klass 5F på Ransbergs skola kom på tredje plats.

Årets På egna ben-utmaningen blev betydligt jämnare än förra årets tävling. En majoritet av de deltagande klasserna samlade ihop betydligt fler poäng i år än förra året och samtliga pristagare samlade ihop över 1800 poäng. Det skilde bara 16 poäng mellan årets vinnande klass och klassen som nådde andraplatsen och 20 poäng mellan andra- och tredjepristagarna.

Vana pristagare

Eleverna i de vinnande klasserna fick ta emot sina priser, 4 000 kronor, 3 000 kronor respektive 2 000 kronor och varsitt diplom, onsdagen den 18 oktober. Värt att notera är att årets förstapristagare och andrapristagare även hamnade på prispallen i förra årets tävling. Den vinnande Häggetorpsklassen kom på andra plats då och Ransbergsklassen som fick ta emot årets andrapris var förra årets tredjepristagare.

Eleverna i de prisade klasserna berättar att de genomfört en hel del övningar och att de verkligen sett till att cykla, gå eller åka kickbike till skolan, när det varit möjligt för dem. Många elever vittnar om att både de och föräldrar och äldre syskon ändrat sina resvanor under tävlingsveckorna.

”Min syster cyklar och jag går,” berättar Signe i klass 5E.

”Jag har cyklat till skolan och min mamma har åkt bredvid mig med bilen,” berättar Aitor i samma klass.

”Jag cyklar, går eller kickar”, säger deras klasskamrat Haaruum.

Ska cykla till nya skolan

Flera av eleverna i de prisade Ransbergsklasserna berättar att de provat den nya gång- och cykelbanan mellan Fagersanna och Ransberg och att de räknar med att börja cykla när de flyttar in i den nya skolan i Ransberg efter årsskiftet.

Härligt jobbat alla vinnare – och övriga deltagare i årets tävling!